O nás

ZALOŽENIE SPOLOČNOSTI

HAGARD:HAL spol. s r.o. začala písať svoju históriu 25. júna 1991 v Nitre, ako jedna z prvých súkromných spoločností na Slovensku. Do podnikania jej zakladatelia vložili celý svoj súkromný majetok aj isté zamestnanie v štátnych firmách. Firma sa od začiatku zaoberala predajom elektroinštalačného materiálu a svietidiel.

V mieste sídla spoločnosti Novozámocká 89, Nitra-Krškany bol otvorený prvý veľkosklad spoločnosti pre spotrebiteľskú verejnosť, projektantov, revíznych a bezpečnostných technikov, predajcov a montážnikov.


NÁZOV FIRMY

Ani názov firmy nevznikol náhodou. Je odvodený z anglického slova „haggard“, čo v preklade znamená mladý sokol. Sokoliari si ho vážili a ctili pre jeho mimoriadne schopnosti. Svoje te­ritórium si postupne zväčšuje. Je hrdý, ale pri tom učenlivý. Hniezdo opúšťa postupne a vždy volí taký okruh, aby sa vládal vrátiť. Zvažuje svoje sily a nepreceňuje sa. Dali sme mu slobodu a voľnosť v rozlete a on nás nikdy nesklamal. Verne nám slúžil a prinášal radosť. Naučil sa rôznym kúskom, no zistil, že je osamotený. Tí, s ktorými začínal sa postupne strácali v diaľke až zostal sám. Vtedy sme prvýkrát začali rozmýšľať ako ďalej.

Logickým krokom bolo zmena  lokálnej na medzinárodnú firmu a v rokoch 1999 až 2016 sa spoločnosť HAGARD:HAL stala súčasťou nadnárodnej spoločnosti REXEL, Paríž.


FEGA & SCHMITT

Do ďalšej etapy vývoja sme sa dostali v apríli 2016, kedy sa naša spoločnosť HAGARD:HAL spol. s r.o. stáva dcérskou spoločnosťou nemeckej firmy FEGA & Schmitt Elektrogroßhandel GmbH, ktorá je súčasťou koncernu  Würth.

Tým sme sa začlenili do nadnárodnej spoločnosti Würth Group, ktorá je našou materskou firmou dodnes.


PORTRÉT SPOLOČNOSTI WÜRTH

Skupina Würth je lídrom na svetovom trhu vo svojom hlavnom podnikaní, v obchode s montážnymi a spojovacími materiálmi. V súčasnej dobe  ho tvorí viac ako 400 spoločností, vo viac ako 80 krajinách a má viac ako 74 000 zamestnancov. Viac ako 32 000 z nich je trvalo zamestnaných obchodných zástupcov. Podľa predbežného ročného finančného výkazu dosiahla skupina Würth celkový predaj vo výške 13,623 mld. EUR v obchodnom roku 2018.

WÜRTH GROUP

32 000 trvalo zamestnaných obchodných zástupcov po celom svete radí našim zákazníkom a dbá na to, aby sa remeselným a priemyselným podnikom ponúkali produktové riešenia prispôsobené ich potrebám, ako aj optimálnym službám. Vďaka našej špecializácii prostredníctvom divízií Automotive, Metal, Drevo, Stavebníctvo a Priemysel je každý obchodný zástupca kompetentným kontaktom vo svojej oblasti podnikania a zabezpečuje individuálne poradenstvo. Tento prístup robí Würth spoľahlivým partnerom pre svojich troch miliónov zákazníkov na celom svete.

Würth je globálnym hráčom a momentálne pôsobí na všetkých piatich kontinentoch s viac ako 400 spoločnosťami.


SÚČASNOSŤ

Za svoju históriu prešla spoločnosť HAGARD:HAL spol. mnohými vývojovými zmenami, až sa pro­filovala do dnešnej podoby. Počas svojho pôsobenia na slovenskom a medzinárodnom trhu spoločnosť zaznamenala dynamický rozvoj. Veľkosťou, kvalitou a profesionalitou po­skytovaných služieb dnes zaujíma popredné miesto medzi renomovanými firmami obdob­ného charakteru. Vybudovala si silnú dodávateľsko-odberateľskú sieť, ktorá pokrýva nielen celú Slovenskú republiku, ale preniká aj do zahraničia.

HAGARD:HAL Nitra – centrála

Spoločnosť dosiahla minulý rok obrat 78 ml. EUR, zamestnávala 240 zamest­nancov a zákazníkom je k dispozícii 17 predajných miest v Nitre, Bratislave, Trnave, Tren­číne, Žiline, Poprade, Prešove, Košiciach, Michalovciach, Humennom, Banskej Bystrici, Zvolene, Šali, Nových Zámkoch, Komárne, Štúrove a Piešťanoch. Od roku 2009 prevádzkujeme e-shop www.hagard.sk, ktorý si po svojom zmodernizovaní v roku 2018 získava čoraz väčší podiel B2B aj B2C zákazníkov.


PROMO VIDEO