EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

Publikované:

,

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24 – vzostup elektronického monitorovania prúdov je nezastaviteľný. Spoločnosť EATON je na čele rozvoja elektronických riešení, ktoré ponúkajú maximálnu ochranu a tiež rad praktických výhod.

Kým elektromechanické riešenia poskytujú dostatočnú ochranu v aplikáciách s tradičnými napájacími zdrojmi, v prípade elektronických napájacích zdrojov už nie sú dostatočné. Sú odolné voči skratu, ale v prípade poruchy znižujú výstupné napätie na takú nízku úroveň, že zostávajúca energia je príliš malá na to, aby bežný istič zareagoval.
Elektronické riešenia tak poskytujú oveľa väčšiu bezpečnosť.
Sú schopné rýchlo detekovať preťaženie a potom odpojiť iba chybné súčasti stroja od zdroja napájania. Stroj zostáva kontrolovateľný a môže byť napríklad vypnutý kontrolovaným spôsobom. PXS24 zaisťuje nielen čo najvyššiu dostupnosť systému, ale šetrí čas, priestor a náklady na inštaláciu.

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

Výhody PXS24:

  • modulárny systém
  • priame pripojenie až troch záťaží na jeden modul
  • spínanie a signalizácia pre jednotlivé moduly zvlášť
  • ľahko rozšíriteľné pomocou prepojovacieho systému
  • rýchla inštalácia s bez skrutkovými svorkami
  • globálne využitie, certifikácia UL
EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

Modulárny a rozšíriteľný systém ponúka úsporu miesta a nákladov

Každý modul má tri vývody, čo je z hľadiska veľkosti a použitia optimálne. Môžete tiež neskôr ľahko pridať ďaľší modul, ak počas inštalácie chýba vývod alebo ak sú neskôr potrebné dodatočné vývody. Ak chcete rezervovať kapacitu pre neskoršie doplnenie a vopred nainštalovať prepojovací systém, máte možnosť zvoliť prázdne moduly, ktoré možno neskôr rýchlo vymeniť za elektronické.

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

Všetko pod kontrolou s integráciou do riadiaceho systému

V praxi je často nedostatočná samotná informácia o celkovej poruche. Profesionálne sledovanie a vizualizácia systémov vyžaduje schopnosť spracovávať jednotlivé stavové signály pre každý vývod. Tieto výstupy je možné pripojiť k PLC ako jednotlivé alebo skupinové
indikácie podľa potreby. Istič PXS24 je tiež vybavený funkciou resetu na diaľku. Navyše digitálne vstupy umožňujú funkčné spínanie záťaží, čo môže znížiť počeť pomocných relé.

Pokiaľ dôjde k poruche v jednej časti systému, je nutné minimalizovať dopad vypnutím príslušných, iných nepostihnutých častí. Vezmite si príklad miešačky betónu:
Ak hlavný motor zlyhá, dopravný pás by mal byt okamžite zastavený, aby nedošlo k upchatiu a teda aj k nutnosti zložitého ručného čistenia zariadenia. PXS24 rozpozná tento problém a riadi požadované spracovanie prostredníctvom poruchového výstupu. Ak je to požadované, môže byť poruchový výstup PXS24 priamo spojený s iným PXS24, bez potreby ďalšej konfigurácie v PLC. PXS24 potom vypne „sekundárne“ PXS24 v priebehu niekoľkých milisekúnd.

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24

Štandardne sa pripojenie vodičov realizuje pomocou bez skrutkových svoriek. Do svoriek je možné pripojiť prierez 2,5mm lankového vodiča s ukončovacími dutinkami alebo pevný vodič do 4mm².
Technológia push-in zaisťuje, že sú svorky bezpečné, aj keď sú vystavené vibráciám, ktoré sa bežne vyskytujú v priemyselných aplikáciách. Na zadnej strane má každý PXS24 prvok zbernice, ktoré zdieľajú jeho napájanie s ďalšími zariadeniami. Prepojovacie lišty sú k dispozícii v rôznych veľkostiach (až 1m) a môžu byť narezané na ľubovoľnú dĺžku. Jednoducho ju zapojíte do konektorov bez potreby použitia nástrojov.

Pre kombináciu 10 jednotiek PXS24 je potrebná iba jedna jednotka so vstupnými svorkami, pretože ďalšie moduly sa prepájajú pomocou prepojovacích líšt. Vstupy a výstupy sú PLC kompatibilné. Ovládacie vstupy aj výstupy zodpovedajú norme IEC-STN 61131-2. To zaisťuje, že komunikácia s PLC beží hladko, vstup je dostatočne robustný, aby reagoval na senzory a vstup môže ovládať funkcie, ktoré predtým vyžadovali samostatný výstup PLC. Všetky verzie PXS24 majú schválenie UL.

EATON elektronický miniatúrny istič PXS24