Prestavba pobočky v Prešove

Prestavba pobočky v Prešove

Publikované:

Aktuálne prebieha prestavba pobočky v Prešove, pár vetami prezradíme niečo z jej minulosti. Pobočka HAGARD: HAL Prešov bola umiestnená v priestoroch firmy Stavomontáže Prešov od roku 1993. Výstavba areálu strediska sa datuje po druhej svetovej vojne niekde okolo roku 1954. Budova slúžila ako sklad stavebného materiálu. V areáli bola niekedy aj železničná vlečka.

Po uzatvorení nájomnej zmluvy v roku 1993  sme upravili priestory na veľkoobchodný predaj, kde v prednej časti  boli predajné priestory pre predajné oddelenie, obchodníkov, pokladňu, riaditeľa a dve tretiny celej budovy skladu slúžili na uskladnenie tovaru a výdaj tovaru v zadnej časti skladu. Zo zadnej časti skladu sme riešili aj príjem tovaru na sklad.

V roku 2003 sme otvorili aj maloobchodnú predajňu, ktorá bola včlenená do skladu za obchodné oddelenie. V tom čase sme vybudovali aj nové podlahy v sklade a osadili nové brány na budove. V tejto podobe nám budova slúžila až do roku 2019, kedy došlo k zbúraniu budovy. Prestavba pobočky v Prešove vytvorí na tomto mieste nové priestory o rozlohe 1200 m2, ktoré budú v sebe obsahovať nové technológie, omnoho širšiu ponuku tovarov, príjemné prostredie i veľké parkovisko pre našich obchodných partnerov a zákazníkov maloobchodnej predajne.

Ešte by sme zdôraznili súčasnú dopravnú situáciu v okolí, ktorá je dnes vynikajúca, nakoľko bol vybudovaný cestný obchvat smer Košice – Poprad a tým sa úplne odľahčila doprava na Budovateľskej ulici.