HAGARD:HAL 3. ročník konferencie Fotovoltiky

HAGARD:HAL sa teší vysokému záujmu odborníkov

Minulý týždeň, 18.4.2024, sa v krásnych priestoroch hotela Partizán v Nízkych Tatrách uskutočnil 3. ročník odborného podujatia venovaný Fotovoltike. V súčasnosti patrí téma solárnej technológie medzi najaktuálnejšie témy v oblasti energetiky. Jej popularita neustále rastie, a to nielen pre svoju schopnosť poskytovať čistú a obnoviteľnú energiu zo slnečného svetla, ale aj pre jej ekologický prístup. Fotovoltické systémy minimalizujú emisie skleníkových plynov a znečisťujúcich látok, čím prispievajú k ochrane životného prostredia. V dôsledku globálneho otepľovania a stúpajúcich cien za elektrinu sa “bezuhlíkové bývanie“ v Európe čoraz viac preferuje. Preto spoločnosť HAGARD:HAL považuje za dôležité sa oblasti fotovoltiky venovať.

Hagard:Hal 3. ročník Fotovoltiky
Hagard:Hal 3. ročník konferencie Fotovoltiky

Konferencia sa týkala noviniek z obchodného portfólia firmy, kde boli predstavené technické fotovoltické riešenia a výrobky partnerov HAGARD:HAL – Huawei, Canadian Solar a Phoenix Contact Slovakia. Primárne sa prezentovali konštrukčné postupy K2 Systems pre strešné fotovoltické systémy, ako i legislatívne podmienky, zmeny pri pripojení, výstavbe a prevádzke fotovoltiky v Slovenskej republike. Zákazníci, tak mali jedinečnú možnosť dozvedieť sa rôzne kroky pri aplikovaní solárnych panelov, spoznať technické parametre, fotovoltické riešenia od popredných zahraničných a domácich producentov, ktoré sa už čoskoro budú uvádzať na trh.

„Sme hrdí, že s Huawei, priekopníkom vo fotovoltike, spoločne kráčame do ekologickejšej budúcnosti.“ Podľa údajov regionálnych distribučných spoločností o pripojených elektrárňach v roku 2023 bolo na celom území Slovenska pripojených spolu 21 307 nových obnoviteľných zdrojov energie s celkovým výkonom 266,9 MW, čo je približne o 200 MW viac, ako bolo pripojených v roku 2022. Na základe toho, sa v roku 2024 očakáva ďalší posun, približne na 300 MW vyprodukovanej zo slnečnej energie. Tento segment stále napreduje.

Práve Huawei je špecialistom na kvalitné bývanie s nulovými emisiami uhlíka. Pri tejto príležitosti predstavil FusionSolar APP, ktorá umožňuje užívateľom obytných budov efektívne spravovať ich solárne energetické systémy, optimalizovať výkon a monitorovať daný priebeh v reálnom čase. Je to užitočný nástroj s inteligentným fotovoltickým riešením „Optimizer + Inverter + ESS + Charger + Load + Grid + PVMS“ pre majiteľov solárnych panelov a prevádzkovateľov fotovoltických elektrární.

Hagard:Hal 3. ročník Fotovoltiky
Hagard:Hal 3. ročník konferencie Fotovoltiky

Na prezentácii Huawei nemohla chýbať ani ukážka aktuálnej novinky FusionSolar LUNA 2000, batéria na skladovanie solárnej energie. Vďaka jej inovatívnej architektúre Module+ prináša spotrebiteľom o 40 % viac energie na využitie, čím bezkonkurenčne dosahuje svoje prvenstvo a otvára novú éru zelenej infraštruktúry. Všetky dôležité informácie o produktoch nájdete aj na https://solar.huawei.com/sk

Spoločnosť Canadian Solar, popredný výrobca fotovoltických panelov, a firma Phoenix Contact Slovakia, ktorá je inovátorom v riešeniach na výrobu a prevádzku fotovoltickej energie so 100 ročnými skúsenosťami v priemyselných odvetviach, tiež prispeli k jedinečnému odbornému zážitku na našej konferencii.

Príjemná atmosféra, odborníci z danej oblasti a množstvo užitočných informácií, ako aj ambiciózne vízie do zelenšej budúcnosti. V tomto duchu sa nieslo stretnutie všetkých profesionálov a partnerov vo fotovoltike. Firma HAGARD:HAL má radosť z pozitívnych ohlasov a už teraz sa teší na organizáciu 4. ročníka konferencie.

Hagard:Hal 3. ročník Fotovoltiky, poďakovania vedenia

Poďakovania vedenia HAGARD:HAL:

„Poďakovanie patrí ako našim partnerom Huawei, Canadian Solar, Phoenix Contact Slovakia, K2 Systems. Pričom pri všetkých menovaných sa jedná o korektnú a odbornú spoluprácu, tak aj novým účastníkom, ktorí prijali naše pozvanie.“

Veríme, že sme sa navzájom inšpirovali a odniesli si veľa poznatkov, ktoré môžeme úspešne aplikovať v praxi. Pretože spolu sa posúvame a prinášame komplexné fotovoltické riešenia na mieru. Buďte o krok vpred a oslovte nás na www.hagard.sk .